nem az első ügye

2021.05.14. 11:18

18 évet kapott Tatabányán a visszaeső pedofil – két kislányt bántalmazott szexuálisan

A férfi a kislányokkal több mint egy évig folytatott szexuális cselekményt, az egyikőjükkel pedig közösült is. Nem első alkalommal ítélik el.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Dr. Reszl Ildikó főügyész május 14-én arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a tizenkettedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekmény végzésével elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság tizennyolc év fegyházbüntetésre ítélte azt a különös visszaeső férfit, aki két gyermekkel rendszeresen végzett szexuális cselekményt.

A vádirat szerint a férfi a bokodi barátja házánál 2013 nyarán ismerte meg a 2007-ben született kislányt, akivel bizalmi kapcsolatba került. Az elkövető 2014. év nyarán a lányt a bokodi házába csalta, vele szexuális tartalmú filmeket, képeket nézetett, levetkőztette, és a gyermekkel szexuális cselekményt végzett.

A nyár folyamán ez rendszeresen megismétlődött, a gyermek tiltakozásának hála nem történt közösülés. A férfi a házában történt találkozásokat követően „jutalomként” csokit adott a sértettnek. A férfi a szexuális viszonyt a következő nyáron folytatta, ekkor is heti rendszerességgel végzett a sértettel szexuális cselekményt.

A férfi eközben, még 2014 júniusa előtt megismerkedett egy nővel az egyik társkereső oldalon, majd vele és a hölgy 2006-ban született lányával bizalmi, baráti viszonyt alakított ki. A férfi a bizalmi viszonyt kihasználva 2014 júniusa és 2016 ősze között több alkalommal szexuális cselekményt végzett a gyermekkel, vele legalább egyszer közösült.

A férfit korábban a bíróság 2008-ban szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt 9 év fegyházbüntetésre ítélte, ebből 2013-ban szabadult.

A Tatabányai Járásbíróság a május 13-án tartott tárgyaláson a férfit 18 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte mint különös visszaesőt, továbbá végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll – írja a Tatabányai Törvényszék közleménye.

Ezen felül a férfit 2015. április 28-án a Cseh Köztársaság Brüni Városi Bírósága embercsempészet büntette miatt 1 év – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását most szintén elrendelték.

A bíróság az ítélet kihirdetését követően előterjesztett ügyészi indítványra a vádlott letartóztatását fenntartotta. Az elsőfokú ítélet és a letartóztatás fenntartásáról hozott végzést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő mindkét határozattal szemben fellebbezést jelentett be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában