veszély

2021.04.27. 16:34

Már a második világháborús bombát találták ugyanazon a komáromi építkezésen

Újabb második világháborús bombára bukkantak egy komáromi építkezésen.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

Fotó: Gyarmati Norbert őrmester

A város közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be arról, hogy újabb második világháborús bombát találtak Komáromban. A Városmajor utca végén zajló építkezésnél a tűzszerészek megérkezéséig a jelenleg rendőrség munkatársai biztosítják a helyszint.

Mint írják, előreláthatólag, csakúgy, mint a néhány nappal korábban talált bomba hatástalanításakor, a helyben lakóknak néhány órára el kell hagyniuk otthonaikat. Arra kérnek mindenkit, hogy a hatóság iránymutatásait kövessék.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje arról tájékoztatta az MTI-t, hogy vélhetően egy 100 kilogrammos szovjet légibomba került elő. Feltételezik, hogy a gyújtószerkezete élesített, így lakosságvédelmi intézkedésekre is szükség van. A Laktanya közben tíz családi házat kiürítenek a rendőrök.

Az esetről az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred is " target="_blank" rel="noopener noreferrer">beszámolt közösségi oldalán. Mint írják, 350 méteres sugarú körben ürítették ki a területet a rendőrség segítségével. Megkezdődött a tűzszerész művelet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, április 22-én szintén ezen komáromi építkezésen bukkantak egy 100 kilogrammos szovjet légibombára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában