csalás

2021.04.24. 06:48

Kamu tűzifát árult a neten a pécsi nő, két tatabányai vevőt is csúnyán átvert

Az ügyészség indítványozta, hogy a visszaeső pécsi nőt a Tatabányai Járásbíróság öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltásra ítélje.

Kemma.hu

Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a pécsi nővel szemben, aki úgy hirdetett tűzifát eladásra, hogy azzal nem rendelkezett. Ezzel többek között két tatabányai vevőnek is jelentős kárt okozott.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy a vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy amennyiben a különös visszaeső elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy őt a Tatabányai Járásbíróság öt év börtönbüntetésre, öt év közügyektől eltiltásra ítélje, valamint kötelezze a sértetteknek okozott kár megfizetésére.

A vádirat szerint a csaló 2019 januárja és 2019 októbere közötti időszakban különböző internetes felületeken és újságokban tűzifát hirdetett eladásra. A nő a hirdetésekre jelentkezőktől a megrendelt tűzifa ellenértékének, valamint a házhozszállítás díjának az előre történő megfizetését kérte.

A sértettek az ellenértéket a nő által megadott bankszámlákra befizették, illetve pénzküldő szolgáltatással elküldték, azonban a hirdetett tűzifa leszállítására a csalónak sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt, a megvételre kínált tűzifával nem rendelkezett. A nő 38, az ország különböző településein élő, köztük két tatabányai megrendelőnek okozott kárt, az összes sértettnek okozott kár: 8 millió 771 ezer 500 forint.

A legsúlyosabb esetben az albertirsai vevő 28 erdei köbméter akác vételáraként 2019. október 28-én 350 ezer forintot, 2019. október 29-én 190 ezer forintot, azaz összesen 540 ezer forintot utalt át az elkövető bankszámlájára, a csalással okozott kár nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában