honvédség

2021.04.23. 20:00

Elképesztő fotók: ezt a 100 kilós szovjet bombát hatástalanították Komáromban

A légibombát egy építkezés földmunkái közben találták, majd a honvédségi tűzszerészek a helyszínen hatástalanították. A terület átfésülésekor további robbanószereket és hüvelyeket is a felszínre hoztak.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/MH. 1. Tűzszerész és Hadihajós Ezred

Fotó: Lermán Hajnalka szakaszvezető

Mint arról április 22-én csütörtök este beszámoltunk, aznap egy élesített, 100 kilós szovjet légibombát, 18 robbanószert és 12 tüzérségi hüvelyt találtak egy komáromi építkezésen. Az MH. 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrede érkezett a helyszínre, ahol a bomba ellenőrzésekor derült ki: a szerkezet élesített fenékgyújtó szerkezettel rendelkezik, így azt a helyszínen kellett hatástalanítani.

Mint az ezred Facebook-oldalán írják: a robbanóeszközt Mészáros Sándor főtörzsőrmester, járőrparancsnok hatástalanította, majd a kiszerelt gyújtószerkezetet a helyszínen megsemmisítették a katonák. A környéken 11 házat ürítettek ki a művelet idejére, amely 22 lakót érintett.

A hatástalanított bombát és a többi eszközt elszállították a helyszínről a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére későbbi megsemmisítésre. Az egység Facebook-oldalán fotókat is közölt a megtalált robbanóeszközökről és a megtalálás helyszínéről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában