illegális bevándorlás

2021.02.05. 16:38

Két csempészt és 40(!) migránst fogtak el a rendőrök Ácsnál és Banánál

Két sikeres akciót hajtott végre a rendőrség az M1-es autópályán. A magyar embercsempész letartóztatását már el is rendelte a bíróság.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrök – négy megyére kiterjedő akció keretében – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján – február 4-én 10 óra 45 perckor egy magyar rendszámú személygépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 93. kilométerszelvényében, Ács térségében.

A járműben a magyar sofőrön kívül tizennyolc – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni – írja a rendőrségi közlemény. Képet is közöltek.

Fotó: police.hu

Ugyancsak a fenti információk alapján az M1-es autópálya 99. kilométerszelvényében, Bana térségében ellenőriztek a rendőrök egy magyar rendszámú gépjárművet 13 óra 30 perckor. Az autóban a szerb sofőrön kívül huszonkét, magukat szintén szír állampolgárnak valló külföldi utazott. Náluk sem volt sem személyazonosságukat, sem magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazoló dokumentum. A járőrök a járművezetőket, valamint utasaikat elfogták, majd a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője elmondta, hogy az Ács térségében elfogott, magyar állampolgárságú csempész ügyében az ügyészség indítványt nyújtott be, illetve azt is megtudtuk, hogy a tizennyolc illegális bevándorló közül öt még kiskorú volt.

Ennek alapján a Komáromi Járásbíróság február 5-én a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A férfi letartóztatása a büntetőeljárásban való jelenlétének biztosítása, illetve a nyomozás kezdeti szakasza, a tényállás tisztázása, a bizonyítás veszélyeztetése miatt is indokolt. A végzés végleges, azt az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette – derült ki a Tatabányai Törvényszék közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában