gyilkosság

2021.02.20. 12:34

Hosszú idő után eldőlhet a tatai baltás szörnyeteg sorsa

Amennyiben a feleségét brutális kegyetlenséggel megölő tatai férfi az előkészítő ülésen beismeri a tettét, úgy akár 20 év fegyházat és 8 év közügyektől való eltiltást kaphat.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint előkészítő ülést tartanak február 26-án annak a tatai férfinak az ügyében, aki baltával és vadászkéssel megölte a feleségét, majd bejelentette a rendőrségen. . Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit ítélje fegyházbüntetésre és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Ahogy arról beszámoltunk, 2019. szeptember 1-jén késő délután, 6 óra után érkezett bejelentés a rendőrségre az 51 éves tatai férfitől, miszerint megölte feleségét. A rendőrök megállapították, hogy a bejelentés valós és a helyszínen elfogták a férfit, majd a Tatai Rendőrkapitányságra előállították. A kihallgatása során K. László a bűncselekmény elkövetését beismerte, azonban a tettére magyarázatot adni nem tudott. A gyilkos letartóztatását 2019. szeptember 3-án rendelte el a bíróság.

A vádirat szerint a férfi augusztus 8-án vette feleségül áldozatát, akivel azonban az esküvő után is külön éltek. Azt tervezték, hogy a nő gyermekeivel együtt újdonsült férjéhez költözik Tatára, hogy aztán egy családként éljenek. Ezért találkoztak 2019. augusztus 31-én, a gyilkosságot megelőző napon is a férfi tatai ingatlanában

A megalapozott a gyanú szerint a férfi 2019. szeptember 1-jén az esti órákban, tatai otthonukban előbb egy baltával, legalább kétszer, nagy erővel, a fején megütötte a feleségét, majd egy vadászkéssel, három alkalommal mellkason szúrta. Az ütések, és a szúrások következtében a nő a helyszínen életét vesztette.

Dr. Horváth Sándortól, az ügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a férfi 20 év fegyházat és 8 év közügyektől való eltiltást kaphat, amennyiben az előkészítő ülésen beismeri a tettét és lemond a tárgyalásról való jogáról. A bíróság 10-20 évig terjedő szabadságvesztést, de akár életfogytiglant is kiszabhat a hatályos törvények szerint.

 

Címkék#gyilkossag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!