lebukott

2021.02.03. 10:26

Az esztergomi bolt kamerája vette, mit művelt a férfi a ruhák közt

Lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be a férfi és társa ellen.

Kemma.hu

Forrás: ugyszseg.hu

Dr. Reszl Ildikó, a megyei főügyészség helyettes szóvivője részletezte a vádirat tartalmát, amely szerint szerint a két férfi több tízezer forintnyi árut lopott egy esztergomi sportruházati boltból. Egy 10 ezer 999 forint értékű trikót úgy loptak el, hogy az egyik férfi az áruvédelmi eszközt letépte a ruháról, és azt a termék felett tárolt cipőbe rejtette, miközben a társa a cselekményét egy pólóval eltakarta, fedezte. Ezután a társa ezt a trikót a táskájába rejtette.

Egy 15 ezer 999 forint értékű sortot is elloptak, de ezt már a biztonsági kamera is vette: a ruhát egyikük a pólója alá rejtette az áruvédelmi eszközzel együtt.

A két tolvaj szarka ki akart menni a boltból, de egyiküknél az áruvédelmi kapu bejelzett, ezért az eladó utánuk szaladt. Átkutatta az egyik férfi táskáját, de abban nem talált semmit, mivel az ellopott ruházat a pólója alá volt rejtve. Az elkövetési érték összesen 27 ezer 598 forint. A lopással okozott kár teljesen megtérült, mert az esztergomi rendőrök a férfiaktól lefoglalták és a sértettnek visszaadták a lopott ruhákat.

Mindkét férfi büntetett előéletű, egyik többszörös visszaesőnek, társa különös visszaesőnek minősül. Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság mindkét férfit szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában