duplán balszerencse

2020.12.18. 17:34

2 év felfüggesztettet kapott a süttői illegális fegyvertartó, akit tolvajok buktattak le

Egy betörés miatt bukott le a süttői férfi, akiről a nyomozás során kiderült, hogy a présházából ellopott kispuskákra nincs engedélye.

Kemma.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, február 5-én betörtek egy süttői présházba, ahonnan vadászpuskákat, távcsöveket és egyéb használati tárgyakat vittek el. A tolvajokat az esztergomi rendőrök elkapták, az addigra már eladott lopott holmikat pedig a vevőktől lefoglalták. Azok ellenőrzésekor derült ki, hogy a présház tulajdonosának nem volt fegyvertartási engedélye.

Az engedély nélkül tartott fegyverek egy üzemképes Voere gyártmányú, egylövetű kispuska, valamint egy szintén üzemképes, hangtompítóval felszerelt TOZ-8 típusú, egylövető kispuska voltak. A 2004. évi XXIV. törvény 2. §. 16. pontja értelmében mindkettő lőfegyvernek minősül.

Az Esztergomi Járásbíróság lőfegyverrel való visszaélés miatt 2 év próbaidőre felfüggesztett, 1 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki. A végzés jogerős – tudtuk meg a Tatabányai Törvényszék közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában