meglovasították

2020.11.07. 13:46

Két 14 éves lány és 16 éves barátnőjük lopott pénztárcát Tokodon

A lányok kihallgatásuk során beismerték a bűncselekmény elkövetését, ellenük jogtalan elsajátítás vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 16 éves és két 14 éves lány augusztus 3-án kora délután Tokodon, egy padon őrizetlenül hagyott pénztárcát tulajdonított el, a benne lévő készpénzzel és személyes iratokkal együtt. A sértett a pénztárca elvesztését követően bejelentést tett a rendőrségre. A nyomozók az ügyben adatgyűjtést végeztek, amelynek során a lányokat azonosították és a bejelentés másnapján az ácsi és a két tokodi lányt a Dorogi Rendőrkapitányságra előállították.

A fiatalok gyanúsítotti kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését beismerték. Azt állították, hogy a tárcát eldobták, abból csak a pénzt vették ki, amit egymás között elosztottak. Ellenük jogtalan elsajátítás vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A Dorogi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik