gyilkosság

2020.10.07. 10:10

Letartóztatták a darnózseli hentest, akit felesége feldarabolásával vádolnak

Letartóztatták a darnózseli hentest, aki még 2014-ben ölte meg brutális kegyetlenséggel feleségét. A gyilkossággal vádolt férfi eddig szabadlábon védekezhetett.

Kemma.hu

Fotó: Bodnár Boglárka

Letartóztatta kedden a Kúria a darnózseli hentest, N. Jánost, akit azzal vádolnak, hogy megölte feleségét, a holttestet pedig a házukban lévő húsfeldolgozóban feldarabolta, ledarálta, maradványait elégette, majd szétszórta – írja a Kisalföld.

A vádlott, N. János nem ment el a Kúria keddi tárgyalására, amelynek , a közepén jelentette be a bíró, hogy a férfit aznap letartóztatták. A férfi mindeddig szabadlábon védekezhetett. A bíró indokolása szerint nagy a kockázata annak, hogy a férfi elszökik vagy elrejtőzik az ítélet elől.

A darnózseli hentes ügye hat éve zajlik, de azóta sem született jogerős ítélet az ügyben.Korábban már kétszer – első fokon és a megismételt eljárásban – felmentették a férfit. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a férfi ügyét Tatbányán is tárgyalták. 2019. március 1-én azonban a Tatabányai Törvényszéken felmentéssel fejeződött be a felesége megölésével és feldarabolásával vádolt férfi ügyének tárgyalása.

A vádirat szerint így történt a gyilkosság

A férfi azon a végzetes napon a nő munkahelyénél, a mosonmagyaróvári rendelő közelében. autók takarásában várta a megfelelő alkalmat. Felesége kora este bezárta a rendelőt és haza akart menni. A nő az udvaron szembetalálta magát a férfivel, aki ezt követően megölte őt és a személygépkocsija csomagtartójába tette. A férj ezután hazament Darnózselire,elláta a gyereket, majd éjszaka a húsfeldolgozó helyiségben az asszony holttestét feldarabolta, a lágyrészeket ledarálta. A holttest darabjait és a csontokat műanyag zsákokban autóval vitte el, majd még éjszaka és a következő napokban a feldarabolt holttestet részben égésgyorsító, aromás hígító segítségével igyekezett elégetni, illetve részben elrejtette a húsdarálóval együtt. Megsemmisítette a nő ruháit, táskáját és annak tartalmát, a kocsija üléshuzatát, majd két nappal később az asszony el nem égett maradványait egy réten szétszórta.

Az ügy azért folytatódott most a Kúrián, mert az ügyész súlyosítást kért, a vádlott ügyvédje felmentést, az áldozat családja pedig azt: mondják ki az emberölést. A Győri Ítélőtáblán helyesen állapították meg, hogy a férfi bűnös, és másodfokon a megfelelő logikai következtetéseket vonták le, ami korábban elmaradt, és nem tévedtek a minősítésben sem, azaz hogy N. Jánost nem emberölésért ítélték el – hangzott el a legfőbb ügyész képviselőjének beszédében a Kúrián kedden. A büntetés mértékét – a 7 év börtönt, melybe beleszámítanák az előzetesben töltött 29 hónapot -, törvénysértően enyhének tartotta.

A védő szerint most sem tudják, mi történt a nővel pontosan. Ilyen hiányosságok mellett pedig nem történhet más döntés, minthogy a védencét felmentik a vádak alól, mert a bizonyítékokat nem lehet pótolni csak gondolatokkal, feltételezésekkel, mondta a védő. A bíróság ezután az ülést elnapolta október 13-ra, amikor a vádlott beszélhet az utolsó szó jogán.

A vád szerint a vádlott 2014. május 27-én este megölte feleségét a nő munkahelyének udvarán, majd közös otthonuk pincéjében feldarabolta, a lágyrészeket húsdarálóval ledarálta. A sértett el nem égett maradványait néhány nappal később a háztól pár kilométerre szétszórta. Az ügyben 2016 decemberében született elsőfokú felmentő ítéletet a Győri Ítélőtábla 2017 végén hatályon kívül helyezte. A megismételt elsőfokú eljárásban a bíróság ismét kihallgatta többek között a vádlott testvérét, valamint a vádlott és a sértett közös gyermekeit és a két különösen védett tanút is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában