Kábítószer birtoklása

2024.06.17. 07:27

Drog a fagyasztóba, hamis személyi a vécébe - komoly büntetés várhat rá

A Tatabányai Törvényszék június 17-én folytatja a drogbirtoklással vádolt férfi tárgyalását. A tárgyaláson tanúkihallgatások, perbeszédek és ítélet várható.

Kemma.hu

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű vádlott 2022. március 16-án megelőzően, ismeretlen személytől megszerzett 1746 darab, összesen 777,88 gramm nettó tömegű sárga színű tablettát, 119,68 gramm nettó tömegű sárga színű tabletta törmeléket, valamint 1272,57 gramm tömegű, amfetamin és kreatin tartalmú, por állagú anyagot. 

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, a vádlott a tablettákat és tabletta darabokat tartalmazó két csomagot az élettársa tulajdonát képező, tartózkodási helyéül szolgáló komáromi családi ház padlásán, míg a por állagú anyagokat tartalmazó két csomagot a ház garázsában lévő fagyasztóládában tartotta. A rendőrök a 2022. március 16-án tartott házkutatás során megtalálták és lefoglalták az elrejtett csomagokat. A kábítószerek összesített tiszta hatóanyag tartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak 352,5 százaléka. 

A vádlott 2022. május 23-át megelőzően, ismeretlen személyt arra bírt rá, hogy hamis román személyi igazolványt készítsen számára annak érdekében, hogy a folyamatban lévő büntetőügyeiben várható, és már kiszabott szabadságvesztés büntetések végrehajtása elől külföldre szökhessen. A vádlott ezt a hamis közokiratot a 2022. május 23-i előállítása alkalmával – a bűncselekmény leplezése érdekében – a Komáromi Rendőrkapitányság mosdójában a wc lefolyóba dobta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában