vádemelés

2020.10.06. 08:05

Háromszor is tankolt Dorogon és Lábatlanon, fizetni azonban esze ágában sem volt

Az ügyészség vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit elzárásra, 7 ezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélje.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: CHARAN RATTANASUPPHASIRI

Az Esztergomi Járási Ügyészség három rendbeli, szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki lábatlani és dorogi benzinkúton is tankolt, azonban nem fizetett.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit elzárásra, 7 ezer forint összegű vagyonelkobzásra ítélje, valamint a polgári jogi igényt előterjesztő két sértett kárának megfizetésére kötelezze. A férfi többszörös visszaeső, 2017-ben szabadult zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt kiszabott szabadságvesztés büntetéséből.

A vádirat szerint a férfi két lábatlani, és egy dorogi benzinkúton úgy tankolt összesen három alkalommal, hogy az ellenérték megfizetése nem állt szándékban, a kútkezelőknek mindig azt állította, hogy véletlenül nincs nála pénz, és egy órán belül visszamegy, és kifizeti a gázolaj értékét, azonban ígéretét egyszer sem tartotta be. A férfi 2019. december 15-én 5 ezer tíz forint, 2019. december 28-án 7 ezer forint, március 1-én 19 ezer 884 forint értékben tankolt a személygépkocsijába, a csalással okozott kár egyszer sem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában