Ügyészség

2020.08.13. 15:06

Börtönt kér a tatabányai ügyészség az ittas sofőrre

Börtönbüntetést indítványozott az ügyészség azzal a férfivel szemben, aki eltiltás hatálya alatt ittasan vezetett, illetve a gépjárművére más rendszámot szerelt fel.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Dr. Borbély Veronika, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a Tatabányai Járási Ügyészség egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette, valamint ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt indult büntetőügyben emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ittasan vezette a tulajdonát képező gépjárművet, melyre más autó rendszámát szerelte fel.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra is, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését úgy a bíróság vele szemben 1 év 4 hónap börtönbüntetést szabjon ki, 7 évre a járművezetéstől, 3 évre pedig a közügyek gyakorlásától tiltsa el.

A vádlott tulajdonában lévő gépjárművet a hatóság kivonta a forgalomból, ennek ellenére a kocsival tovább közlekedett, így egy rendőri intézkedés során az autó rendszámtáblái elvételre kerültek. A férfi azonban tovább használta a gépjárművet azzal, hogy egy másik autó rendszámtábláit szerelte fel rá és a kocsival április 15. napján, Tatabányán érvényes vezetői engedély nélkül, eltiltás hatálya alatt, ittas állapotban közlekedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában