migránsok

2020.07.23. 15:00

Továbbra is letartóztatásban maradhat az ukrán embercsempész

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság további három hónappal hosszabbítsa meg az ukrán embercsempész letartóztatását.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Komáromi Járási Ügyészség indítványozta annak az ukrán állampolgárságú férfi letartóztatásának a meghosszabbítását, aki 8 migránst próbált meg átcsempészni a határon Győr irányába az M1-es autópályán.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványára a nyomozási bíró a férfi letartóztatását január 28-án rendelte el, majd határidejét legutóbb július 28-ig meghosszabbította. Az ügyészség indítványozta a letartóztatás határidejének újabb három hónappal történő meghosszabbítását, mert a büntetőeljárás során a jelenléte a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható.

A megalapozott gyanú szerint a férfi január 26-án, ismeretlen megbízója utasítására 300 Euró ellenérték fejében, egy bolgár állampolgárságú személy tulajdonát képező személygépkocsiba felvett 4 fő szír, 3 fő palesztin és 1 fő iraki állampolgárt, akik Magyarország területére jogellenesen, érvényes úti okmányok, illetve érvényes beutazási és tartózkodási engedély nélkül érkeztek. A férfi azzal a szándékkal vette fel a migráns személyeket, hogy jogellenesen Ausztriába, Bécsbe szállítja őket, melynek teljesítését követően további pénzösszeget ígért neki a megbízója.

A rendőrjárőrök január 26-án 6 óra 10 perckor az M1 autópálya Győr felé vezető oldalának 93 kilométerszelvényénél ellenőrzés alá vonták a férfi által vezetett személygépkocsit, a migráns személyeket az utastérben, illetve a csomagtartóban megtalálták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában