súlykorlátozás

2020.07.11. 11:30

Rendőrök is ellenőrzik a bajnai utakra tévedő „túlsúlyos” járműveket

A rendőrség is ellenőrizni fogja, hpgy a sofőrök betartják-e a szabályt, miszerint meghatározott tömeg feletti tehergépkocsik nem mehetnek át a településen.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az önkormányzat a Dorogi Rendőrkapitánysággal folytatott egyeztetés eredményeként kihelyezett két figyelemfelhívó molinót a faluban, mellyel a 12,5 tonnás súlykorlátozás betartására hívják fel a falun áthaladó sofőrök, üzembentartók és gépjármű-tulajdonosok figyelmét.

A molinókon tájékoztatják a kamionosokat (Fotó: Facebook/Bajna Község Önkományzata)

Mint arról korábban beszámoltunk, aláírásgyűjtés indult Bajnán azért, hogy csökkentsék a településen áthaladó, „túlsúlyos” kamionok számát. Az önkormányzat akkor a kezdeményezés élére állt és felvette a kapcsolatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel és a rendőrséggel is. Sőt korábban a hatóságok ellenőrizték is, hogy a sofőrök eleget tesznek-e a szabályoknak.

A község vezetése közölte: a molinóval is azt szeretnék elérni, hogy a nagy tehergépkocsikat kerülő útra kényszerítsék. Július 13-tól, vagyis hétfőtől kezdve a rendőrséggel, a bajnai polgárőrökkel közösen az előre egyeztetett módon, hatósági eljárás keretében eljárást kezdeményeznek a szabálytalankodókkal szemben. Természetesen a jogszabályokra és a személyiségi jogokra is figyelnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában