lebukiott

2020.07.03. 07:42

Range Roverrel szállította a migránsokat az egyiptomi, vádat emeltek ellene

Börtönnel sújtaná az ügyészség azt az embercsempészt, aki szíreket akart átcsempészni az országon, de Ácsnál elkapták a rendőrök.

Kemma.hu

Ezzel a terepjáróval furikázta a migránsokat az egyiptomi embercsempész

Forrás: Police.hu

A Komáromi Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat egy letartóztatásban lévő egyiptomi embercsempész ellen. Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta,hogy az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, abban az esetben a bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje, valamint 3 évre utasítsa ki Magyarország területéről.

Ezen túlmenően az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását tartsa fenn, tekintettel arra, hogy a vádlottal szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóság elől megszökne, elrejtőzne.

A vádirati tényállás lényege szerint a vádlott január 13-án hajnali 5 óra körüli időben Baja térségében a tulajdonában lévő, osztrák felségjelű Range Rover típusú személygépkocsijába felvett 4 szír állampolgárt azért, hogy őket Magyarországról Ausztriába szállítsa, és ezzel segítséget nyújtson nekik ahhoz, hogy Magyarország államhatárát a jogszabályi rendelkezések megszegésével lépjék át. A vádlottat a rendőrség járőrei január 13-án az M1-es 93-as kilométerszelvényénél, Ács térségében a bűncselekmény elkövetése során tetten érték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában