gondatlanság

2020.07.09. 12:17

Felfüggesztettet kaphat az oroszlányi vadász, aki vadnak nézett egy férfit és rálőtt

Az ügyészség indítványozta, hogy az oroszlányi vadászt felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre, valamint a vadászati tevékenységtől eltiltásra ítéljék.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy oroszlányi férfival szemben, aki vadnak nézte a fémkereső tevékenységet végző, szántóföldön sétáló férfire célzott lövést adott le.

Dr. Reszl Ildikó, a megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vadászt büntetővégzésében végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre, valamint a vadászati tevékenységtől, mint foglalkozástól eltiltásra ítélje, továbbá a tőle lefoglalt vadászpuskát kobozza el.

A vádirat szerint a férfi 2019. január 19-én 20 óra körüli időben, Kecskéd lakott területén kívül szántóföldön, éjszakai sötétségben engedéllyel tartott golyós vadászpuskával vadászott, azzal vaddisznót kívánt elejteni. Ugyanebben az időben sötét ruházatban a sértett fémkereső tevékenységet végzett a szántóföldön sétálva. A vadász a fémkeresőt vaddisznónak vélte anélkül, hogy a vadat kétséget kizárólag felismerte volna, és célzott lövést adott le.

A lövés a férfi a jobb oldalán, a lágyék régió alatt érte, ennek következtében csonttörést okozott. A sérülés követően három alkalommal műtötték, harmadszor végleges csípőprotézist ültettek be neki. A sérülés eredményeként alsó végtag rövidülése, sorvadtsága, csípőízületi mozgáskorlátozottság maradt vissza, amely maradandó fogyatékosságként értékelendő. Emellett a gyógyulási folyamat 15 hónapig tartott, amely súlyos egészségromlásként értékelendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában