letöltendő

2020.07.14. 13:39

Börtönnel sújtaná a visszaeső ittas sofőrt az esztergomi ügyészség

Vádat emeltek a férfi ellen, aki nem először áll majd bíróság előtt ittas vezetés okán.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádat emelt egy sofőr ellen, aki ittas állapotban vezette autóját. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 1 év 6 hó börtönbüntetésre, 3 év járművezetéstől eltiltásra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélje.

A vádirat szerint a vádlott 2019. augusztus 23-án 20 óra 55 perc körüli időben Esztergomban a Bánomi úton ittas, közepes fokú alkoholosan befolyásolt állapotban vezetett egy személygépkocsit, amelyben utast is szállított. A férfi négyszer volt büntetve, ezek közül kétszer ittas járművezetésért, így 2016-ban emiatt 10 hó fogházbüntetést, 2019-ben mint különös visszaeső 90 nap elzárást kapott. A vádlott a bűncselekmény elkövetésekor érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!