Bűncselekmény

2020.06.12. 16:17

Négy év fegyházbüntetésre ítélték az oroszlányi zsarolót

A Tatabányai Járási Ügyészség a súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a letartóztatásban lévő oroszlányi férfival szemben, aki az egyik sértettől összesen félmillió forintot szerzett zsarolással.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a kihirdetett ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a védő és a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ügyész ezt követően tett indítványa alapján a bíróság rendelkezett a letartóztatásról, azt fenntartotta a másodfokú eljárás befejezéséig.

A Tatabányai Járásbíróság 4 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt indult eljárás, megállapították, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, amelyet követően a bíróság végzéssel elfogadta azt, majd ítéletet hozott. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje.

Sós Réka, a Tatabányai Törvényszék sajtótitkára elmondta, hogy a férfi 2019. február 13-án videóbeszélgetésben veréssel fenyegette meg a sértettet és havi 120 ezer forintot követelt tőle. A sértett elment a vádlott oroszlányi otthonához, ahol a vádlott az ijedt sértettet felszólította, hogy ne remegjen, vagy megüti, és azt követelte tőle, hogy adjon neki februárban 60 ezer forintot, 15 ezer forintos részletekben.

A sértett a fenyegetés hatására másnap 15 ezer forintot, majd a következő héten 45 ezer forintot adott át a vádlottnak, két héttel az első fenyegetés után pedig a vádlott 120 ezer forint részletekben történő megfizetését követelte sértettől, aki ennek eleget tett. A vádlott később még többször fenyegette bántalmazással a sértettet, aki ezért 2019. február és április között legkevesebb 500 ezer forintot adott át a zsarolónak.

A vádlott ebben az időszakban egy másik oroszlányi sértettet is megfenyegetett, valamint egy alkalommal ököllel megütötte, arra akarta rákényszeríteni, hogy készpénzt és használati tárgyakat adjon át neki. A sértett a fenyegetésnek ellenállt, de annak hatására a későbbiekben elkerülte a városban azokat a helyeket, ahol a vádlott gyakran megjelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában