ítélet

2020.06.11. 13:10

Meghosszabbították az oroszlányi testvérgyilkos letartóztatását

A járási bíróság az ügyészség indítványa alapján további három hónappal hosszabbította meg annak az oroszlányi férfinak a letartóztatását, aki leszúrta testvérét.

Kemma.hu

Testvérgyilkosság a Bánki Donát úti tömbben. Szíven szúrta bátyját az oroszlányi férfi. Ebben a Bánki Donát utcai tömbben történt a gyilkosság szombat este. 20200510_Oroszlány_fotó:Hagymási Bence_Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a fiatal férfinak, aki oroszlányi otthonukban, május 9-én az esti órákban megölte testvérét.

Dr. Borbély Veronikától, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára május 12-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatásának három hónappal történő meghosszabbítására, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és az indítványnak megfelelően szeptember 12-én meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk az ittas állapotban lévő férfi május 9-én 21 óra 15 perc körüli időben, oroszlányi otthonukban előzetes szóváltást követően, dulakodás közben egy 33 centiméter pengehosszúságú késsel mellkason szúrta testvérét. A sértett a szúrást követően még el tudta hagyni a lakást, hogy az egy szinttel lejjebb lakó szomszédjától segítséget kérjen, majd összeesett és a helyszínen életét vesztette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában