fellebbezés

2020.06.29. 11:33

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség a csolnoki késelős gyilkosra

A megyei főügyészség súlyosbításért fellebbezett a bíróság elsőfokú döntése ellen. A férfi letartóztatását is kérték a bíróságtól.

Kemma.hu

Szinte érthetetlen, hogy fajulhatott odáig egy kölcsönadott pulóver története, hogy egy fiatalnak meg kellett halnia, Csolnokon mégis ez történt.

Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség fellebbezés jelentett be a csolnoki késelő ügyében. A Tatabányai Törvényszék elsőfokon június 24-án az ügyészi vádiratban foglalt tényállás és jogi minősítéssel egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat és vele szemben 10 év 6 hónap börtönbüntetést, valamint 1 év járművezetéstől eltiltást és 10 év közügyektől eltiltást szabott ki.

A törvényszék megszüntette a vádlott letartóztatását és vele szemben nyomkövető alkalmazásával bűnügyi felügyeletet rendelt el. a bíróság ítálete ellen, amelyet a csolnoki késelés elkövetőférfi ellen, aki egy pulóver miatt szúrta le ismerősét egy csolnoki kocsma előtt. Az elkövető ellen emberölés bűntette, fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt van folyamatban büntetőeljárás.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az ügyész a tárgyaláson fenntartott három munkanapon belül súlyosításért, hosszabb tartamú börtönbüntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést. Ezen túlmenően az ügyész a vádlott letartóztatása megszüntetése ellen is fellebbezést jelentett be azzal, hogy a vádlott letartóztatásának szükségessége a másodfokú eljárás befejezéséig indokolt.

A sértett és az elkövető régészeti feltáráson dolgoztak. A vádlott sérelmezte, hogy a fázó ismerőse magára vette a pulóverét, emiatt azt követelte, hogy vegyen neki egy ugyanilyen pulóvert, vagy fizessen 26 ezer forintot. A sértett 2018. szeptember 28-án nem ment dolgozni, ebből a vádlott azt gondolta, hogy az ismerőse nem akarja megfizetni részére a pénzt. A vádlott a munkavégzése során többször hangoztatta, hogy megüti a ismerősét, illetve amennyiben nem kapja meg a pénzét, akkor megszúrja őt.

A két férfi munkavégzést követően találkoztak Csolnokon egy kocsma előtt, ahol a sértett közölte, hogy a pulóver árát nem fogja kifizetni. Az agresszor erre szó nélkül, hirtelen, ököllel arcon ütötte a férfit, aki emiatt a földre esett.

A szemtanúk a verekedőt számon kérték, akit a sértettől távolabbra szorítottak, miközben a férfi késsel a kezében kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A sértett az elkövető felé indult, aki a késsel nagy erővel mellkason szúrta a őt. A slrtett a helyszínen életét veszítette.

Az elkövető a konfliktust megelőzően kábítószert fogyasztott. Az elkövető a helyszínről a rendőrök kiérkezését megelőzően annak ellenére távozott, hogy többen megpróbálták visszatartani. A férfi az esti órákban továbbá úgy vezetett egy személygépkocsit, hogy szervezetében kábítószer volt.

A férfit korábban kábítószer-kereskedelem vétsége a bíróság 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, amely tette elkovetésekor még nem járt le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában