rácsok mögött

2020.06.25. 13:03

Letartóztatták a tatabányai papírtáskás drogdíler budapesti üzlettársait

A budapesti párosnál a házkutatáskor több millió forintot és valutát is találtak, ezen kívül kábítószerhez használt eszközöket is elfoglaltak a rendőrök.

Kemma.hu

Forrás: Police.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer birtoklás vétsége miatt folyamatban lévő ügyben indítványt tett egy férfi és egy nő letartóztatásának elrendelésre. Dr. Borbély Veronika, a megyei ügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a bíróság az ügyészség indítványának helyt adva döntött a férfi letartóztatásáról.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a Tatabányai Járásbíróság június 25-én egy hónapra elrendelte a kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi és nő letartóztatását, mert a bíróság álláspontja szerint fennáll a bűnismétlés veszélye. A végzés a férfi esetében végleges, a nő és a védője fellebbezett.

A megalapozott gyanú szerint a férfi és a nő március 19-ét megelőző hónapokban haszonszerzési szándékkal, több alkalommal adtak el marihuánát abból a célból, hogy egy másik férfitársuk Tatabánya területén tovább értékesítse ismerősei részére. Ennél a férfinél 2020. március 19. napján, Tatabányán nagy mennyiségű kábítószert foglaltak le.

Június 22-én a férfi és a nő budapesti lakásából, és egy budakeszin található hangárból nagyobb mennyiségű értékesítésre szánt kábítószer, feltehetően kokain, marihuána, valamint 5 millió 240 ezer forint, 3 ezer 685 Eutó, 20 USA-dllár és 5 font készpénz, illetve kábítószer fogyasztásához, terjesztéséhez szükséges eszközöket foglaltak le a rendőrök.

A Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi gyanúsítottól június 22-én a rendőri intézkedés során vett vizeletminta esetében kokainra, míg a nő gyanúsítottól ugyanekkor vett vizeletminta esetében kokainra és THC-re pozitivitást mutatott.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály nyomozói együttműködve a Tatabányai Rendőrkapitányság nyomozóival, állampolgári jelzés alapján március 19-én délután elfogtak egy 34 éves helyi lakost Tatabányán, a budapesti páros üzlettársát.

A férfinél egy papírtáska volt, amiben kábítószergyanús növényi anyagmaradvány volt csomagolva. A gyanú szerint O. L. több alkalommal folyamatosan és rendszeresen vásárolt kábítószert abból a célból, hogy azokat tovább értékesítse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában