kábítószer és alkohol

2020.06.18. 17:00

Jogsi nélkül ittasan és bedrogozva száguldozott a tatai sofőr Dunaszentmiklóson

Az igazoltatás során a tatai férfi jogosítványát nem tudta felmutatni, majd a vele szemben alkalmazott szonda és kábítószerteszt is pozitív eredményt mutatott.

Kemma.hu

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a rendőrségre június 17-én késő délután érkezett bejelentés, miszerint egy Audi sofőrje Dunaszentmiklóson nagy sebességgel közlekedik, ami balesetveszélyes. A tatai járőrök kiérkeztek a helyszínre, ahol ellenőrizték a jármű és vezetője iratait.

A 27 éves tatai férfi nem tudta átadni az egyenruhásoknak a jogosítványát, kiderült, hogy azzal nem is rendelkezik. A gépkocsi műszaki érvényessége 2020 februárjában lejárt, és kötelező biztosítással sem rendelkezett. Az intézkedés során a sofőr beszéde akadozó, járása pedig bizonytalan volt, ezért alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív lett.

A rendőrök átvizsgálták az autót, amelynek kesztyűtartójában kábítószergyanús növényi származékot, a vezető ülés előtti szőnyegen egy zacskóban pedig kábítószergyanús fehér port találtak. A férfi hátizsákjában szintén találtak tiltott szert a járőrök.

Az egyenruhások a sofőrt előállították a Tatai Rendőrkapitányságra, ahol kábítószergyorstesztet alkalmaztak vele szemben, ami pozitív lett. H. K. ellen kábítószer birtoklása vétség és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában