garázdaság

2020.06.12. 07:07

Gázspray-vel torolta meg korábbi sérelmét a dorogi férfi, pénzbírságot kaphat

Az ügyészség indítványozta, hogy pénzbüntetést szabjanak ki arra a dorogi férfira, aki öt évvel korábbi sérelmét gázspray-vel rendezte az utcán.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Az Esztergomi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki a mintegy fél évtizeddel ezelőtt a neki életveszélyes sérülést okozó férfi cselekményét torolta meg.

Dr. Reszl Ildikó, megyei főügyész arról tájékoztatta a Kemma.hu-t, hogy az ügyészség a korábbi sérelmén bosszúálló sértettnek napközben, közterületen, egy lakótelep parkolójában tanúsított erőszakos és a társadalmi szabályokkal szembemenő magatartására figyelemmel garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Tömegverekedés közben az egyik férfi 2014. december 31-én hámozókéssel életveszélyes sérülést okozva mellkason szúrt egy másik férfit. A kést használó férfit a bíróság 2016-ban négy év börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019. júniusában szabadult.

Az életveszélyes sérülést elszenvedő férfi 2019. december 13-án 10 órakor dorogi otthona közelében, egy parkoló területén meglátta az öt évvel ezelőtti támadóját, akihez odament, és megkérdezte tőle, hogy miért bántotta korábban. A férfiak között vita alakult ki, amelynek során a korábbi ügy sértettje egy alkalommal combon rúgta ellenfelét, aki védekezésül felkapott egy közel 30 centiméter hosszú fadarabot. A támadó férfi erre a helyszínről elszaladt, egy gázspray-vel tért vissza, és azzal lefújta ellenfelét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában