tragédia

2020.02.13. 16:22

Jobbról előzött az M1-esen halálos balesetet okozó kisbusz sofőrje

A korábban történt baleset helyszínén, az M1-es Győr felé vezető oldalán a belső sávon engedik a forgalmat a rendőrök.

Kemma.hu

Kisbusz ütközött kamionnak az M1-esen

Forrás: KEM Katasztrófavédelem

Fotó: Varga Mihály Sebestyén tű. főhadnagy

Ahogy arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közlekedési baleset történt az M1-esen a Győr felé vezető oldalon február 13-án délelőtt. Varga Mihály Sebestyén, a megyei katasztrófavédelem sajtószóvője a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az esethez a tatabányai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a kisbuszból roncsvágó, feszítővágó berendezés, illetve kéziszerszámok segítségével kiszabadították a beszorult személyeket, majd a mentőszolgálat munkatársainak átadták őket, akik mentőhelikopterekkel a sérülteket kórházba szállították. A mentésben résztvevő tűzoltók a beavatkozást követően a helyszínt a rendőröknek átadták.

A rendőrség tájékoztatása szerint Tata térségében a külső forgalmi sávban, forgalmi okok miatt állt egy lengyel hatósági jelzésű nyerges vontató. A jármű mögött közlekedő kisbusz az álló járművet jobbról próbálta kikerülni, de a manőver során nekiütközött.

A balesetben a kisbuszban utazók közül két moldáv férfi életet vesztette, további hat fő sérült, őket a mentők kórházba vitték. A helyszínre menőhelikopter is érkezett. A baleset szemléje és a műszaki mentés jelenleg is tar, a forgalom a belső forgalmi sávon halad.

Az elmúlt két nap alatt több baleset is volt az M1-esen. Február 12-én szerdán reggel három történt egymás után, ebből az egyik halálos kimenetelű volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában