maci

2020.02.03. 13:39

Hamis vád miatt emeltek vádat a hajléktalangyilkos tatabányai kamasz ellen

Apolló az utolsó pillanatban hozakodott elő azzal, hogy egy bizonyos Maci miatt végzett két hajléktalannal, a sztori azonban nem volt igaz.

Sz. A.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

A Tatabányai Járási Ügyészség a hamis vád bűntette miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a fiatalkorú elkövetővel szemben, aki az ellene emberölés bűntette miatt indult ügyben a törvényszéki tárgyaláson valótlanul azt állította, hogy az általa „Maci” becenéven ismert, az eljárás során beazonosított személy fenyegetése hatására, illetve együtt követték el a bűncselekményeket.

Két hajléktalan férfit 2017-ben brutális kegyetlenséggel agyonverő és kifosztó Apollót a bíróság jogerősen tizenöt év szabadságvesztésre ítélte.

 

A tatabányai fiatal először beismerte, hogy egyedül követte el a bűncselekményeket, majd 2018 májusában, lényegében a perbeszédek előtt hozakodott elő az új történettel, miszerint a brutális támadásokat egy férfi segítségével követte el, akit ő „ Maciként” ismert. A vádlott valótlan vallomása szerint a „Maci” nevű férfi veréssel fenyegette, a cselekményeket ennek hatására követte el, illetve együtt követték el. A vádlott a 2018 szeptemberében tartott tárgyaláson is fenntartotta minden valóságalapot nélkülöző sztoriját.

Az elsőfokú és másodfokú bíróságok az ítéletben megállapították, hogy a fiú a terhére rótt bűncselekményeket egyedül követte el, annak nem volt elkövetője a „Maci”-ként megjelölt személy, akit a bíróság az eljárásban tanúként hallgatott ki. Az emberölés bűntette és a kifosztás bűntette miatt indult eljárásban hozott ítélet jogerőre emelkedését követően a fiatalkorú vádlottal szemben az ügyészség hivatalból indított eljárást hamis vád bűntette miatt. A hamis vád bűntettének minősülő cselekményt a Tatabányai Járásbíróság bírálja el, tudtuk meg dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől.

Az a bizonyos 2017. április 30-a

Az akkor 15 éves fiú brutális kegyetlenséggel végzett néhány óra leforgása alatt két férfivel: egyiküket a Győri úti buszmegállóban, másikukat a Reguly Antal téren támadta meg.

Még aznap elkapták. Végog letartóztatásban maradt a tárgyalássorozat alatt. A Győri Ítélőtábla 2019 márciusában súlyosította Apolló 13,5 éves szabadságvesztését 15 évre, amelyet különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, valamint 2 rendbeli kifosztás bűntette miatt kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában