elhanyagolta kutyáját

2020.02.05. 10:55

Felfüggesztett börtönt kapott az állatkínzó nő, aki nem törődött kutyájával

Az Esztergomi Járásbíróság az állatkínzó nőt az ügyészség indítványa alapján 1 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt benyújtott vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki úgy elhanyagolta a kutyáját, hogy emiatt életveszélybe került, életét csak a gyors orvosi ellátás mentette meg.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az Esztergomi Járásbíróságon február 5-én megtartott tárgyaláson az asszonyt a bíróság állatkínzás bűntette miatt 1 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az elsőfokú ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, azt az ügyész és vádlott is tudomásul vette.

Dr. Horvát Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a nőt 1 év 5 hónap börtönbüntetésre ítélje.

A nőnek és férjének volt egy kutyájuk, akit 2018-tól Nyergesújfalun, a nő lányának élettársa által bérelt telken láncon tartottak. Mivel a nő férje külföldön dolgozott, így a kutya gondozása az asszony feladata volt. A hanyag nő az állatot nem oltatta be veszettség ellen, nem látta el chippel, 2018 nyarától 2019 január 7-ig nem biztosított számára megfelelő száraz, védett helyet, ezért a kutya bundája fagyott sárral és ürülékkel erősen szennyezett volt, a ráfagyott sártól a farkát mozdítani sem tudta.

A nő az állat táplálásáról sem gondoskodott, a szomszédtól kapott vizet és ennivalót a kutya hetente egyszer, amikor a telken járt, mert látta, hogy az állat éhes és szomjas. 2019. január 7-én az 55-60 centiméteres marmagasságú állat 20 kg súlyú volt az átlagos 28-32 kg helyett. Az állat ki volt hűlve, az életét a gyors orvosi ellátás mentette meg. A nő értesült róla, hogy a kutyáját egy állatmenhelyre vitték, de nem jelentkezett érte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában