megrontotta a gyerekeket

2019.10.02. 15:31

Öt év börtönt kapott a pedofil dorogi edző, aki négy évig molesztálta az iskolás fiúkat

Szexuális erőszak bűntette miatt ítélte fegyházbüntetésre a bíróság a lábteniszedzőt.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszék kétrendbeli szexuális erőszak bűntette, valamint tízrendbeli szexuális visszaélés bűntette miatt benyújtott vádirata alapján letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a fiatal fiúkat molesztáló dorogi edzőt.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság 5 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélje. Ezen túl tiltsa el minden olyan foglalkozástól, tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerül.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a bíróság az ügyben előkészítő ülést tűzött ki, amelyen a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság az ügyészség indítványa alapján a vádlottat 5 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra és a kiskorú személyekkel kapcsolatos végleges hatályú foglalkozástól eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban három nap gondolkodási időt kért.

A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe többek között a vádlott büntetlen előéletét, valamint, hogy egyes részcselekmények kísérleti szakban maradtak, súlyosító körülményként pedig a sértettek nagy számát, kilenc esetben a folytatólagos elkövetést és a cselekmények előre átgondolását.

A bíróság a vádlott letartóztatását megszüntette, egyidejűleg a bűnügyi felügyeletét rendelte el, a végzéssel szemben az ügyész fellebbezést jelentett be a letartóztatás fenntartása végett.

Információink szerint egy dorogi iskolában történt az eset. Az intézményben heti három alkalommal tartottak lábtenisz edzést, melyet – ha a tanár éppen nem ért rá – akkor a vádlott, mint segítő szülő tartott meg. Ebben a 2014 és 2018 közötti időszakban a gyerekek ilyenkor a vádlott felügyelete, irányítása alatt álltak. A vádlott az iskolában rádiós szakkört is vezetett.

Az edzések, foglalkozások alkalmával összesen 11 kiskorú, 10 és 13 év közötti fiút zaklatott, akiknek több alkalommal benyúlt az alsónadrágjukba azzal az ürüggyel, hogy nyújtás közben az izmok feszülését ellenőrzi, illetve a nyújtásban segít. A vádlott szexuális közeledése a gyerekeknek negatív lelki élményt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában