keresetlevél

2019.10.30. 14:41

Kacsák miatt akasztotta fel kutyáját a férfi, az ügyészség eltiltaná az ebtartástól

A férfit állatkínzás miatt felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság, az ügyészség nem engedné kutyák közelébe.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az állatkínzás vétsége lefolytatott büntetőeljárást követően a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség keresetlevelet nyújtott be a Tatabányai Törvényszékhez, amelyben azt kérte, hogy a bíróság 8 évre tiltsa el az ebtartástól a kisbéri férfit, aki felakasztotta a saját kutyáját.

A férfit a bíróság büntetőeljárásban már 3 évi próbaidőre felfüggesztett 1 év 1 hónap fogházbüntetésre és 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Az állatok kíméletére és védelmére vonatkozó jogszabályok megsértése esetén az ügyész is jogosult keresetet indítani a tevékenységtől eltiltás iránt.

A férfi 2017. február 11-én a délutáni órákban Kisbéren egy kocsmában tartózkodott. Ismerősétől megtudta, hogy a kutyája az udvarában lévő kacsáira támadt, ezért hazasietett. A férfi észlelte hazaérkezésekor, hogy a kutyája éppen egy kacsát fogott meg, azt megpróbálta tőle elvenni, de a kutya a keze felé kapott. A férfi ekkor dühében elhatározta, hogy a kutyáját elpusztítja, mert már máskor is rátámadt a baromfikra. A férfi ezután a kutyát egy kötéllel a kerítésen felakasztotta, majd a tetemet a háza melletti gazos területen takarás nélkül helyezte el. A férfi ezt követően visszament a kocsmába italozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában