gyorshajtás

2019.10.02. 07:00

142(!) kilométer/órás sebességgel száguldott egy autós Héregnél

Az 1119-es úton lemeszeltek a rendőrök egy autóst, aki jelentősen túllépte a megengedett sebességkorlátozást. Az úton egyébként több motoros baleset is volt az elmúlt időszakban

Kemma.hu

Az autós nem volt szívbajos a kanyargós úton

Forrás: police.hu

Az 1119-es számú út a megye egyik legforgalmasabb összekötő útja. A Héreg és Bajna közötti útkanyarulatra piros sávozású terelőtáblák hívják fel a figyelmet, valamint „Veszélyes útkanyarulat” figyelemfelhívó táblát is kihelyeztek, azonban sokan ezt nem veszik komolyan.

A rendőrség tapasztalata azt mutatja, hogy a gépjárművezetők túllépik a megengedett sebességet. A rendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt napokban is észleltek a rendőrök olyan gépjárművezetőt, aki a megengedett 90 kilométer/óra helyett 142 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedett.

Az autós nem volt szívbajos a kanyargós úton (Fotó: police.hu)

Az 1119-es utat az ország távolabbi részéből is sok motoros választja túraútvonalának. Azonban azt nem tudják, hogy ezt a szerpentines utat biztonságosan milyen sebességgel járhatják végig. A motoros szezonban kiemelkedő a motoros balesetek száma az úton, az utóbbi három napon belül két eset is történt.

Szeptember 28-án délben egy Bajna irányából Héreg felé közlekedő motorkerékpáros a jobbra ívelő útkanyarulatban a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és egy szemből közlekedő motorkerékpárral ütközött össze, amelynek során két fő sérült meg. Majd ezt követően a Héreg felől közlekedő, balesetet szenvedő motoros mögött haladó másik motorkerékpáros a balesetet észlelve hirtelen fékezett, megcsúszott, és szintén elesett, de nem sérültek meg.

Csúnya motorosbaleset volt (Fotó: police.hu)

Ugyanezen a napon kora délután egy Héreg irányából Bajna felé közlekedő motorkerékpáros nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg sebességét, letért a jobb oldali útpadkára és elesett, ő szintén megsérült.

Ebben az évben szeptember végéig az említett útszakaszon összesen huszonöt esetben történt személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset, amelyek közül nyolc Bajna és Héreg között, az említett útkanyarulatban, a 17-es kilométerszelvénynél következett be. Az utóbbiak mindegyikét motorkerékpáros okozta, de további öt esetben a vétlen fél volt a motoros. A balesetek oka minden alkalommal az útviszonyoknak és az út vonalvezetésének nem megfelelő sebesség megválasztása volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában