felfüggesztették az ügyet

2019.10.22. 11:30

1,2 milliós jóvátételt fizet a teherautós, aki maradandó fogyatékosságot okozott

Az ügyészség közvetítői eljárásra bocsátotta annak a két sofőrnek az ügyét, akik Környe és Tata közt ütköztek, mert egyikőjük nem tartotta be a követési távolságot.

Kemma.hu

Fotó: Godó Sándor

A Tatabányai Járási Ügyészség felfüggesztette annak a teherautósofőrnek a büntetőügyét, aki Környe és Tata közötti úton súlyos közlekedési balesetet okozott. A maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyet az ügyészség közvetítői eljárásra utalta, amelyben a sértett megállapodott az elkövetővel. A két fél egyaránt kérte a közvetítői eljárás elrendelését.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy a teherautósofőr a balesettel okozott sérelmet 1 millió 200 ezer forint megfizetésével tette jóvá. Az elkövető tevékeny megbánására figyelemmel az ügyészség megállapította, hogy a balesetet okozó férfi büntethetősége megszűnt, ezért a büntetőeljárást megszüntette.

A sofőr 2017. október 7-én, 6 óra 10 perc körül a 8119. számú úton Környe irányából Tata felé vezetett egy tehergépkocsit. Azonban nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte, azonos irányba haladó, a sértett által vezetett tehergépkocsi mögött.

A sofőr nem tartotta be a követési távolságot (Fotó: Police.hu)

A másik autó sofőrje észlelt egy előtte kivilágítatlanul közlekedő munkagépet, ezért az ütközés elkerülése érdekében vészfékezett. Emiatt azonban a mögötte haladó teherautó utolérte a vészfékező járművet, és a teherautó elejével az előtte lassuló tehergépkocsi bal hátsó sarkának ütközött. Ennek hatására a sértett járműve nekiütközött a földmunkagép hátsó részének, majd a két tehergépkocsi ismételten egymásnak ütközött.

Az elöl haladó jármű sofőrje maradandó károsodást szenvedett (Fotó: Godó Sándor)

A sértett a közlekedési baleset során többek között a baloldali csípőízület ficamos, darabos törését szenvedte el, emiatt a baloldali csípőízület mozgáskorlátozottsága maradt vissza, amely maradandó fogyatékosságot jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában