Bűncselekmény

2019.08.04. 15:34

Illegálisan tartott és eladott fegyverekkel bukott le egy 72 éves héregi férfi

Összehangolt akció során fogták el a héregi idős férfit és a tőle vásárló másik három embert. A rendőrség letartóztatásukat kérvényezte.

Kemma.hu

Összehangolt akció során fogták el a héregi idős férfit és a tőle vásárló másik három embert. A rendőrség letartóztatásukat kérvényezte.

Forrás: TEK

Őrizetbe vették és letartóztatást indítványozták annak a héregi 72 éves férfinek, aki illegálisan tartott lőfegyvert és lőszert otthonában és azokkal törvénytelenül kereskedett. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint a a rendőrök előzetes bűnügyi információk alapján a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együtt, összehangolt akciót szerveztek augusztus 3-án dél körül.

A rendőrök Héregen igazoltattak egy sofőrt és két utasát. Az autó átvizsgálásakor a motortérben egy lőfegyvert és egy hangtompítót találtak. Az autóban utazó 23 éves bolhási nőt, valamint a 26 éves nagykorpádi és 32 éves mikei férfit elfogták és előállították a Tatbányai Rendőrkapitányságra.

Az üggyel kapcsolatban a rendőrök látókörébe került egy 72 éves héregi férfi is, akitől az elkövetők a fegyvert vásárolták. A nyomozók az elfogott három férfit és egy nőt lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett, elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az igazoltatás során egyikük sem rendelkezett a fegyver tartásához szükséges hatósági engedéllyel

A héregi férfi és a tőle vásárló három ember lakhelyének átkutatásakor további lőfegyvereket és lőszereket találtak a rendőrök. A kihallgatott, illegális fegyvertartók közül a mikei és héregi elkövetők őrizetbe kerültek és a rendőrség a letartóztatásukat kérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában