vádemelés

2019.07.12. 08:06

Az erőszakos nő hátba szúrta vendéglátóját, mert nem aludhatott nála egy férfi

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki életveszélyes sérülést okozott vendéglátójának. Ha beismeri tettét, négy évet kaphat.

Sz. A.

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki életveszélyes sérülést okozott vendéglátójának. Ha beismeri tettét, négy évet kaphat.

Forrás: Shutterstock

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség a minap életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a letartóztatásban lévő nővel szemben, aki azért szúrta meg vendéglátóját, mert a házigazda nem engedte meg, hogy a nő férfi ismerőse is a házában aludjon. Az ügyészség azt indítványozta, hogy ha a 36 éves nő az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság négy év börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélje.

A Kemma.hu információi szerint Táton, 2018 augusztus 18-án fajult el a veszekedés a nő és vendéglátója között, miután utóbbi nem akarta megengedni neki, hogy férfi ismerősen is ott töltse az éjszakát. Dr. Reszl Ildikó főügyész a Kemma.hu-nak elmondta: a vita során a nő a neki háttal álló házigazdát egy 19 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel, közepes erővel háton szúrta. A vita és a dulakodás ezután is folytatódott közöttük, a kiérkező rendőrök választották szét őket.

A 36 éves nőt azonban a rendőrök jelenléte sem tudta lenyugtatni: miközben a sérült a rendőrökkel az utcán volt, utánuk ment, és egyszer még arcon ütötte a vendéglátóját. Ezután a rendőrök megbilincselték.

A szúrás miatt a házigazdának 3 hét alatt gyógyuló sérülése keletkezett, a szúrás alkalmas volt a mellüreg megnyitására is, alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására is. A vádlott garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt kiszabott szabadságvesztésből 2017. március 12-én szabadult, ezért különös visszaesőnek minősül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában