nem volt szívbajos

2019.06.13. 07:30

Vádat emeltek a barátnőjét kifosztó nő ellen

Lopással és kifosztással nyitotta az új évet az a nő, aki ellen most emelt vádat az ügyészség.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy nővel szemben, aki szilveszteri mulatság közben az őt vendéglátó és alvó barátnőjét, valamint annak testvérét lopta meg. Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk: azt indítványozták, hogy a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottat az Esztergomi Járásbíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 4 ezer 749 forintos vagyonelkobzásra ítélje.

A nő ismerőseinél, egy testvérpár lakásában töltötte a szilvesztert Dorogon, az egyik testvér meghívására. Együtt italoztak, majd éjfél után mindketten elaludtak. A másik testvér nem volt otthon, szobáját nem zárta be. Amikor a nő hajnalban felébredt, úgy döntött, kihasználja, hogy a barátnője még alszik: az ágya melletti kis asztalról eltulajdonította annak 26 ezer 990 forint értékű mobiltelefonját, valamint a bejárati ajtó melletti tévéállvány mellé letett táskájából 18 ezer forintot.

Ezután átment a másik testvér szobájába, és a szekrényből eltulajdonított egy márkás parfümöt, egy neszesszert, benne különböző kozmetikai termékekkel, egy virágmintás ékszeres dobozt, benne különböző bizsu ékszerekkel és egy karórával, valamint egy ajándékcsomagot. A zsákmány értéke 57 ezer 394 forint volt. A virágmintás dobozt az ékszerekkel a lakásán később megtalálták, így bő 32 ezer forintnyi megtérült a lopási kárból. A mobilt tízezer forintért adta el a vádlott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában