gyilkossági kísérlet

2019.06.26. 17:33

Letöltendő börtönt kapott az ismerősét egy buszmegállóban nyakon szúró drogos

A vádlott egy tatabányai buszmegállóban, előzetes szóváltás nélkül földre lökött, majd nyakon szúrt egy férfit, a bíróság 6 év börtönbüntetésre ítélte.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Letöltendő börtönre ítélte a tatabányai bíróság azt a férfit, aki nyakon szúrta alkalmi ismerősét egy tatabányai buszmegállóban. A Tatabányai Törvényszéken június 26-án megtartott előkészítő ülésen a férfi a váddal megegyező beismerő vallomást tett, illetve elmondta azt is, hogy megbánta amit tett, valamint, hogy gyermekkora óta feladatának érzi, hogy a szűkebb lakókörnyezetében fenntartsa a rendet.

A bíróság a beismerő vallomást elfogadta és a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt, az ügyészség vádemelési javaslata alapján 6 év börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésül 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az elkövető 2018. június 7-én tatabányai otthonában kábítószert fogyasztott, majd másnap lakóhelye előtt az utcán italozott, 23 óra körül pedig felment a lakásába, ott ruhát váltott, majd újra az utcára ment. A sértett a testvérével és egy harmadik személlyel éjjel 1 óra körüli időpontban egy tatabányai buszmegállóban beszélgetett, amikor a kábítószer és alkohol hatása alatt álló vádlott odalépett hozzájuk, beszélgetni kezdtek, majd előzetes szóváltás nélkül a sértettet a nyakánál fogva megragadta és dulakodni kezdtek.

A sértett kérdőre vonta a támadóját, hogy miért bántotta, mire a vádlott tőle elnézést kért. Mindketten a helyszínt elhagyni készültek, amely közben a vádlott anélkül, hogy bármit mondott volna, hirtelen, a magánál tartott késsel egy alkalommal, közepes erővel a sértettet nyakon szúrta, majd a helyszínről elfutott. Az elkövető a sértett nyakán 2 centiméter mély szúrt sebet ejtett, amely 8 napon belül gyógyult, de a támadott testtájékra figyelemmel a szúrás alkalmas volt halált okozó sérülés előidézésére is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában