hamis vád

2019.05.28. 11:25

Hihetetlen, milyen durva trükkhöz folyamodott a csaló páros, hogy pénzhez jusson

Az ügyészség vádat emelt a csaló páros ellen, akik feljelentettek valakit csak azért, hogy áldozatsegítő támogatáshoz jussanak. Az élettársak felfüggesztett börtönt kaphatnak tettükért.

Kemma.hu

A Tatabányai Törvényszéken is megmutatták, milyen egy modern bírósás

Forrás: Shutterstock/montázs

A Tatabányai Járási Ügyészség hatóság félrevezetésének vétsége, kisebb kárt okozó csalás vétsége, valamint közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az élettársakkal szemben, akik úgy akartak pénzhez jutni, hogy valótlanul azt állították a rendőrségen, hogy egyikőjüket kifosztották és tőle 170 ezer forintot vittek el.

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottakkal szemben büntetővégzést hozzon, azaz tárgyalás tartása nélkül a nőt tettesként, a férfit bűnsegédként elkövetett hatóság félrevezetésének vétsége, kisebb kárt okozó csalás vétsége, valamint közokirat-hamisítás bűntette miatt mondja ki bűnösnek és velük szemben halmazati büntetésül felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. Ezenkívül párossal szemben 113 ezer 160 forint összegben vagyonelkobzást rendeljen el.

Dr. Reszl Ildikó, a megyei főügyészség főügyésze a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az élettársak 2018. júliusában pénz szűkében voltak, a tatabányai albérletük díját sem tudták fizetni. Emiatt elhatározták, hogy a nő feljelentést tesz a rendőrségen egy ismeretlen személy ellen. Feljelentésében hamisan azt vallotta, hogy tőle az ismeretlen személy Tatabánya egyik parkjában epilepsziás rohama közben ellopta a táskáját és a táskában levő 170 ezer forintot. A nő ennek megfelelően 2018. július 13-án megtette a feljelentését a rendőrségen, melynek részleteit a férfi vádlott valótlan állításaival megerősített.

A rendőrség elrendelte a nyomozást kifosztás bűntettében, és a nő részére átadta az áldozatsegítő támogatás igénybevételéhez szükséges igazolást. Ezt követően a vádlottak a valótlan feljelentés miatt kiállított igazolás birtokában a Kormányhivatalban 113ezer 116 forint támogatást igényeltek és kaptak. A nyomozás későbbi szakaszában mindkét vádlott beismerte, hogy a feljelentés valótlan, azaz a nő sérelmére nem követtek el bűncselekményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!