mentésirányítás

2019.05.07. 11:21

Telefonos segítséggel élesztettek újra egy nőt

Egy ötven év körüli asszony esett össze egy bábolnai fodrászüzletben a minap. A segítséget kérő a mentésirányítás utasításait követve élesztette őt újra.

Kemma.hu

Egy ötven év körüli asszony esett össze egy bábolnai fodrászüzletben. A segítséget kérő a mentésirányítás telefonos utasításait követve élesztette őt újra.

Forrás: OMSZ

Az Országos Mentőszolgálat számolt be a sikeres újraélesztésről, amely Bábolnán történt: egy fodrászatban esett össze egy 50 év körüli nő, akihez azonnal több egységet is riasztott a győri mentésirányítás. Az asszonyt a mentésirányító instrukciói alapján a bejelentő gyorsan megvizsgálta és miután nem tapasztalt légzést, azonnal újraélesztésbe kezdett.

A telefonáló bár pánikban volt, tökéletesen végezte a mellkasi nyomásokat, amit a rövid idő alatt kiérkező mentők átvettek. Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt.

Ha valaki szeretne minél többet tudni az újraélesztésről, hogy szükség esetén segíthessen, érdemes minden hónap utolsó hétfőjén felkeresni Tatabánya mentőállomását, ahol ezeken a napokon tartják a Hősképzést. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a programban a laikusok ingyenes újraélesztés oktatáson, gyakorláson vehetnek részt: a mellkaskompressziót és hatásos befújást is megtanulhatják, begyakorolhatják a résztvevők csakúgy, mint a félautomata defibrillátor használatát és a betegvizsgálatot, hogy meg tudjuk állapítani, tényleg újraélesztésre van-e szükség, vagy rosszullétről van szó..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában