vádemelések

2019.05.24. 08:03

Tagadja az ácsi bankos, hogy 11 év alatt 22 milliót lopott az ügyfelektől

Három sikkasztási ügyben is vádat emelt az ügyészség egy nő ellen, aki a vád szerint megdézsmálta az ügyfelek pénzét Ácson.

Sz. A.

Forrás: Shutterstock.com

A Komáromi Járási Ügyészség három vádiratot nyújtott be egy nővel szemben, aki egy hazai bank fiókja ácsi kirendeltségének vezetőjeként 2002-2013 között folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen követett el sikkasztást, és ezzel több, mint huszonkettőmillió forinttal károsította meg munkáltatóját. A vádiratban azt indítványozták, hogy a Komáromi Járásbíróság az ügyeket egyesítse, valamint a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje. Információink szerint a nő tagadja az ellene felhozott vádakat.

A nő kirendeltség-vezetőként fióki univerzális vezető tanácsadó munkakörben dolgozott. Vezetői feladatai mellett rendszeresen eljárt pénztárosként, önálló jogkörrel kezelte a betétesek pénzforgalmát, valamint a takaréklevelekkel kapcsolatos ügyintézést is végzett.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta: az ügyintézői azonosítóját használva a bank számítógépes rendszerében az érintett ügyfelek tudta nélkül, a részükre kiállított takaréklevelek beváltását színlelve a készpénzkifizetéseket rögzített, majd az adott pénzösszeget a banki ügyintézés során a kizárólag általa használt időzáras pénztároló kazettájából jogtalanul kivette és eltulajdonította. A napvégi pénztárzáráskor a rendszer adatai eltérést nem mutattak. A bank az ügyfeleket, illetve azok örököseit kártalanította.

Három sikkasztás alapján emeltek vádat a nő ellen:

  • 2018 júniusában azért, mert 2008. január 2. és 2011. augusztus 25. között 5 millió 765 ezer 650 forintnyi pénzösszeget tulajdonított el a nő
  • 2018 augusztusában azért, mert 2002. január 3. napja és 2013. január 7. között 1 millió 750 ezer forintot tulajdonított el. Ezt a két ügyet már egyesítették egyébként.
  • Harmadjára pedig most azért, mert 2004. április 26 és 2011. február 11. között további 14 millió 764 ezer 603 forintot tulajdonított el, mely nem térült meg
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában