tranzitforgalom

2019.05.28. 11:30

Nagy forgalomra és torlódásra lehet számítani az M1-esen egy ünnepnap miatt

Az osztrák és német munkaszüneti nap miatt megemelkedik a tranzitforgalom a hazai autópályákon, így az M1-esen is. Az utakon torlódásokra lehet számítani.

Kemma.hu

Komárom és Bábolna között egy sávon halad a forgalom az M1-es autópályán keddtől csütörtökig, a Győr felé vezető oldalon.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Németországban és Ausztriában idén május 30-án, csütörtökön lesz Krisztus Mennybemenetele ünnepe, ami ezen országokban munkaszüneti napot is jelent. A csütörtöki ünnepnap miatt várhatóan sok vendégmunkás hosszú hétvégévé alakítja szabadságát egy pénteki szabadnappal, ezért a húsvétihoz hasonló jelentősebb forgalom várható a gyorsforgalmi úthálózaton. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának tapasztalatai alapján május 29-e, szerdától több gyorsforgalmi útvonalon is a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, várhatóan érdemben megnő a nemzetközi forgalom. Az autósok hosszabb menetidőre számíthatnak, aktuális forgalmi helyzetről pedig érdemes lesz még utazás előtt tájékozódniuk. A közlekedőknek érdemes felkészülni arra, hogy szerda délutántól csütörtök délelőttig Ausztria felől megnövekedhet a személygépjármű forgalom, amely vasárnap ismét áthalad az országon majd Ausztria felé.

Szerda este 22 órától csütörtök éjfélig kamionstop lesz Ausztriában, ezért várhatóan megnövekedik a hazánkba belépő nehézgépjármű forgalom is. Ezen kívül a hétvégén lesz Ferenc pápa erdélyi látogatása is, ezért a román határátkelőhelyeken emiatt megnőhet majd a várakozási idő. Mindezek alapján az M1-M0-M3/M35 és az M1-M0-M5 nyugat-keleti irányú forgalma növekedhet számottevően szerda délutántól, illetve a Románia, Ukrajna felé vezető nem gyorsforgalmi utak közül a 3-as és 4-es főút forgalma erősödhet érdemben. Tekintettel arra, hogy az M1-es autópálya Tatabánya környéki szakaszán sávelhúzásos terelés mellett zajlanak a gyorsforgalmi út felújítási munkái a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, illetve az M0 déli szektorának fejlesztési munkái a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lebonyolításában, ezért ezen a két útszakaszon nagyobb eséllyel alakulhatnak ki jelentősebb torlódások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában