ítélet

2019.05.28. 17:30

Közmunkára ítélték a kismamára és párjára támadó részegeket

Azért kezdtek el rongálni és dulakodni a vádlottak, mert a kismama és élettársa szóvá tették, hogy nagyon hangosak a szomszédos sörözőben. Egyikük a kismama párját arcon rúgta, majd a másik rányomta a kaput a várandós nőre. Közmunkára ítélték a két garázda férfit.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Egy várandós kismamát és párját szemelte ki a két garázda férfi, akik azt nehezményezték, hogy nem hangoskodhatnak a mogyorósbányai sörözőben. A kismama élettársát az egyik férfi arcon is rúgta Az Esztergomi Járásbíróság május 28-án az elsőrendű vádlottat 280 óra közérdekű munka büntetésre, a másodrendű vádlottat pedig 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint az élettársak albérletben laktak Mogyorósbányán egy épületben, aminek utca felőli részén egy söröző üzemel. 2018. május 1-jén este a nő az albérletből átment a sörözőbe és megkérte a pultost, hogy halkítsák le a zenét, mivel a falon keresztül áthallatszik a lakásba. Kis idő elteltével az albérlet és a söröző közös falán a pár dübörgésre lett figyelmes, mire mindketten átmentek a sörözőbe és ismét szóvá tették a hangoskodást. Ezután szóváltásba keveredtek az ittas állapotban lévő elsőrendű és másodrendű vádlottakkal.

A pár a további konfliktus elkerülése végett visszamentek az albérlet udvarára. Eközben az elsőrendű vádlott azonban a sértett férfi autójának motorháztetejére kézzel ráütött, majd felugrott rá. Ennek hangjára az albérlők visszafordultak és ki akartak menni a kapun. A kapun kilépő férfit az elsőrendű vádlott ellökte, majd a másodrendű vádlott a földön fekvő férfi arcát megrúgta.

Ekkor a kismama a vádlottak és az élettársa közé állt, így a férfi fel tudott állni a földről és az élettársával együtt visszamentek az albérlet udvarára. Az elsőrendű vádlott a kapun belépő várandós állapotban lévő nőre rányomta a kaput. Miután a pár bejutott az udvarra, a másodrendű vádlott a söröző teraszáról az albérlet udvarára dobta a szemeteskukát és egy díszhordót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában