tatabányáról költöztek oda

2019.05.06. 11:45

Letartóztatták a káldi gyilkost: fel sem fogta, hogy megölte az anyját

A Tatabányáról Káldra költözött család legidősebb gyermekét három napon belül letartóztatták, amiért halálra késelte az édesanyját.

Kemma.hu

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint az ügyészség indítványára a nyomozási bíró május 5-én vasárnap egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint Káldon leszúrta az édesanyját. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Tatabányáról költözött a Vas megyei Káldra az a család, amelyben a legidősebb fiú péntekre virradóra megölte az édesanyját és egyik testvérét. A rendőrök Celldömölk és Tokorcs közötti úton fogták el a férfit, akivel szemben halált okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A Vas Megyei Főügyészség azért indítványozta a letartóztatást,mert a gyanúsított megszökött, és megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén megszökne, elrejtőzne, továbbá megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábra helyezése esetén a bizonyítást veszélyeztetné, valamint fennáll a bűnismétlés veszélye.

A 20 éves fiatalember többször is mellkason szúrta édesanyját, aki olyan súlyosan megsebesült, hogy a helyszínen meghalt. 15 éves testvérét is megsebesítette, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyosan megsérült. Az ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsított egy 12 centis késsel többször mellkason szúrta az édesanyját, majd a nő segítségére siető 15 éves testvérét is többször megszúrta.

A Ripost beszámolja szerint a nagydarab, szakállas fiatalember néha széles szájjal vigyorgott, néha egykedvűen nézett maga elé a bírósági folyosón vasárnap, amikor a letartóztatásáról döntöttek. A kirendelt ügyvédje többször figyelmeztette is, hogy ne mosolyogjon, amire meglehetősen furcsán reagált: még mindig arról beszélt, hogy a büntetése attól függ majd, hogy van az anyja. Amikor pedig az ügyvédnő többedjére felvilágosította, hogy az anyja meghalt, annyit mondott: „Akkor miért vagyunk itt? Én már rég beugrottam volna a börtönbe, hogy ott megszurkáljanak.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában