az Igazság arcai

2019.05.28. 17:22

Ilyen a jog és a bíróság a gyerekek szemével: megnyílt a kiállítás Tatabányán

Kedden délelőtt nyílt kiállítás a Tatabányai Törvényszéken az Igazság arcai – a jog és a bíróság színesben című gyermekrajz pályázat résztvevőinek alkotásaiból.

K. D.

A tatabányai bíróság épületében nyílt meg kedden az Igazság arcai című kiállítás. Dr. Csorba Zsolt Ödön, a törvényszék elnöke az eseményen elmondta, a ZOOM Egyesülettel közös pályázatukra a megyéből negyvenegy alkotás érkezett. Kettős céljuk volt: egyrészt, hogy bemutassák, a kreatív kifejezésben nincs különbség egészséges és fogyatékkal élő gyermekek között. Másrészt az, a rajzok segítségével kiderüljön, milyennek látták a fiatalok a bíróságot, a bírákat.

A rajzokat háromtagú zsűri bírálta: dr. Csorba Zsolt Ödön, Simecz Orsolya, a megyei mentálhigiénés és rehabilitációs intézmény Szent György Központjának vezetője és Lévai Ádám grafikusművész. Az ítészek tizenegy rajzot díjaztak, illetve négy különdíj is született: a legötletesebb alkotás, a témát legjobban megragadó alkotás, a legjobb képi történet és a legérdekesebb technika kategóriákban.

A rajzpályázatot a tatabányain kívül még tíz törvényszék hirdette meg országszerte, így országos szinten csaknem száz intézmény csatlakozott. A tárlatot június 11-ig lehet megtekinteni a bíróság épületében, majd a legjobb tizenöt alkotást ősszel az Országos Bírósági hivatalban is kiállítják.

További részletek a 24 Óra május 29-ei számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában