biztonságos közlekedés

2019.05.23. 08:26

A Heves megyei csapat lett a két kerék mestere Tatán

Két napig a biztonságos biciklis közlekedés „fővárosa” Tata volt. A város adott otthont ugyanis a Ki a mester két keréken? elnevezésű országos verseny fináléjának. Az elméleti feladatokat az edzőtáborban, az ügyességieket a sportcsarnokban oldották meg az általános iskolás párosok.

P. J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Ki a mester két keréken? elnevezésű biciklis közlekedésbiztonsági vetélkedő kétnapos országos döntőjének Tata adott otthont. A nagyszabású verseny rendezéséből az Országos Rendőr-főkapitányság mellett az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Autóklub egyaránt kivette a részét.

A tatai fináléban a megyék győztesei elméletben és gyakorlatban is számot adtak tudásukról. Az edzőtáborban tartott díj­átadón az országos és megyei rendőr-főkapitányság magas rangú képviselői mellett a Magyar Autóklub elnöke, dr. Hatala József, valamint Tata polgármestere, Michl József is megjelent, aki köszöntőjében gratulált a döntősöknek.

A csapatok versenyében Komárom-Esztergom megye a 20-ból a 15. helyezést szerezte meg. A legjobbnak a Heves megyei fiatalok bizonyultak, őket Pest, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg követte. Az első két helyezett duót, az értékes díjak és ajándékok mellett, az a megtiszteltetés is érte, hogy hazánkat képviselheti a svájci Genfben rendezendő FIA Európai Közlekedésbiztonsági Verseny nemzetközi döntőjében.

A csapatversenyen túl a legjobb egyéni eredményeket elérteket is jutalomban részesítették: Németh Kata és Kolozsvári Ferenc bizonyult a legjobbnak.

További részletek a 24 Óra május 23-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában