ítélet

2019.05.14. 14:15

Első fokon másfél évet kapott az exe új párját megkéselő férfi

Címkék#ítélet

A Tatabányai Járási Ügyészség május 14-én bíróság elé állította azt a férfit, aki késsel többször megszúrta a volt élettársa barátját.

Kemma.hu

A Tatabányai Járási Ügyészség május 14-én bíróság elé állította azt a férfit, aki késsel többször megszúrta a volt élettársa barátját.

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adva 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, aki megkéselte volt párja barátját. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett.

A vádlott tíz éven át élt élettársi kapcsolatban, amely azonban az ő italozó életmódja miatt 2018 közepén megszakadt. A volt élettársak – anyagi okok miatt – továbbra is a korábbi közös lakásukban laktak, ahol közös kiskorú gyermeküket is együtt nevelték. A vádlott volt élettársa a férfivel való szakítást követően szerelmi kapcsolatot létesített sértettel, mely kapcsolatot mindketten felvállaltak az ex előtt. Ő azonban nem tudott volt élettársa új viszonyába beletörődni.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk: az ittas állapotban lévő férfi április 14-én nem sokkal éjfél előtt egy tatabányai bankautomatánál észrevette volt élettársát és a sértettet. A férfi futni kezdett a későbbi áldozata felé, és azt kiabálta felé, hogy „megöllek, te köcsög!”. A vádlott volt élettársa, a nő ennek hallatán az exe elé lépett, és két kezével a férfi vállait megfogva próbálta őt távol tartani új párjától.

A támadó a kezében lévő sört a sértett irányába eldobta, de nem találta el, és dulakodni kezdett a nővel. A dulakodás során a férfi nyitott tenyerével, egy alkalommal megütötte volt élettársa arcát, aki ezt viszonozta neki. Ennek láttán az új férfi odalépett közéjük, és közéjük állva próbálta szétválasztani a dulakodókat. Arccal a barátnője, háttal a vádlott felé állt.

A támadó ekkor elővette a nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkését, és kis-közepes erővel a sértettet a bal hátsó combján megszúrta. Az áldozat érezte, hogy vér folyik le a lábán, ezért a támadó irányába fordult, aki próbálta a sértettet megütni. Erre a megtámadott fél kirúgta a lábait, és a combjaira térdelve és a vállaira támaszkodva lefogta őt. A támadó próbálta magát kiszabadítani ebből a helyzetből, és azt kiabálta közben, hogy megöli a másik férfit.

A nő odalépett hozzájuk, kérve, hogy új párja engedje el az exét. Az eleget is tett a kérésnek, és miközben térdelő helyzetéből felállt, a vádlott ismét elővette a kését, és hátulról kis-közepes erővel, újra bal combon szúrta vele a sértettet. A vádlottnak a cselekmény elkövetése közben tényleges ölési szándéka nem volt, tette hozzá az ügyészség.

A vádlott a szúrásokkal a sértettnek nyolc napon belül gyógyuló bal comb testközeli harmadában a belső oldalon mintegy 20 centiméter hosszúságú, felületes metszett sebzést, valamint a bal comb hátsó oldalán mintegy 15 cm hosszúságú, vérző metszett sebzést, a sebalapon a kétfejű combizom részleges sérülését okozta. Ezen sérülés nyolc napon túl gyógyuló, tényleges gyógytartama két hét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában