bosszú

2019.05.21. 17:31

Börtönbe kerülhet a barátját agyba-főbe verő tatabányai férfi

A férfi egy családtagját valaki bántotta, így megbosszulta azt saját barátján: a sértettet agyba-főbe verte egy haverjával. Az ügyészség letöltendő börtönt kért a férfira.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Tatabányai Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot egy férfival szemben, aki ismeretlen társával együtt bosszúállási szándékkal bántalmazott egy olyan férfit, akinek a vélt sérelemhez nem volt köze.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetett előéletű többszörös visszaeső vádlottat szabadságvesztésre és közügyektől eltiltásra ítélje. Amennyiben a bűncselekmény elkövetését előkészítő ülésen beismeri, úgy a börtönbüntetés mértékét 1 év 6 hónapban, a közügyektől eltiltás tartamát 2 évben állapítsa meg.

Ahogy dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondat, a vádlott 2018. március 16. napján 22.00 óra körüli időben tudomást szerzett róla, hogy élettársának a testvérét bántották. A férfi úgy tudta, hogy egy barátjának (a sértettnek) egy ismerőse volt az illető.

A férfi egy társával elment barátjának tatabányai lakása elé 2018. március 16-án 23.00 óra körül, hogy elszámoljon a barátja ismerősével. A férdi és társa a ház elé érve felkiabált barátjának, hogy a vele lévő ismerősét küldje le. A vádlotthoz és a társához azonban a sértett ment ki, akit – amint kilépett a lépcsőházból – a vádlott ököllel közepes erővel arcon ütött, míg ismeretlen társa hátulról ütötte ököllel a sértett fejét.

A sértett próbált védekezni, de a vádlott és ismeretlen társa a kabátja csuklyáját a fejére húzták, majd így ütlegelték-rúgták tovább közösen a sértettet, aki időközben a földre is került. Pár perc elteltével a vádlott és társa amikor úgy találták, hogy a sértettet eléggé megverték, a verését abbahagyva távoztak a helyszínről.

A bántalmazás miatt a sértett a bal szemöldök felett 1,5-2 cm-es zúzott bőrsérülést és a jobb könyökcsúcs felületes sérülését szenvedte el, melyek gyógytartama nem haladta meg a nyolc napot. Azonban a szemöldöktáji sérülés esetében a támadott testtájékra, a támadás erejére és módjára is figyelemmel fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának reális esélye.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában