első fok

2019.05.15. 13:08

300 ezerre büntették a tatai üzletben hamis cipőket árusító férfit

300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték első fokon azt a budaörsi férfit, aki hamis cipőket és papucsokat árusított egy tatai üzletben.

Kemma.hu

300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték első fokon azt a budaörsi férfit, aki hamis cipőket és papucsokat árusított egy tatai üzletben.

Forrás: Shutterstock

Eredményes volt a vádemelés azzal a férfival szemben, aki egy tatai üzletben árult hamis cipőket és papucsokat. A Tatai Járásbíróság a férfit első fokon két rendbeli iparjogvédelmi jogok megsértése vétsége miatt 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá a nyomozás során lefoglalt hamis védjeggyel ellátott termékeket elkobozta – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől.

A Tatai Járási Ügyészség iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt emelt vádat még áprilisban a budaörsi férfival szemben, aki egy tatai üzletben hamisított márkanevek alatt lábbeliket árult.

A férfi 2018. január elején, Budapesten, egy a nyomozás során ismeretlenül maradt személytől kedvező áron neves márkájú lábbelikhez hasonló sportcipőket és papucsokat vásárolt, majd azokat egy tatai üzletben árulta. Január 30-án a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adó-és Vámigazgatósága Jövedéki Ellenőrzési Osztályának járőrei ellenőrzést tartottak az üzletben, melynek során lefoglalták a neves márkájú lábbelikhez hasonlító sportcipőket és papucsokat.

A lefoglalt sportcipőkön megjelenő forma nemzetközi védjegyként van bejegyezve, a lábbelik megjelenése pedig közösségi formatervezési mintaoltalom alatt áll, ezen túlmenően a forma és a megjelenés hasonlósága miatt a fogyasztó megtévesztésére alkalmas hamisítványoknak minősülnek. Az elkövető ezzel a magatartásával nemcsak a vásárlókat tévesztette meg, hanem a márkaképviseleteknek is vagyoni hátrányt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában