lopás

2019.04.18. 20:00

Letartóztatásban az M1-esen portyázó trükkös tolvaj páros egyik tagja

A férfi elcsalta autójától a kocsi tulajdonosát, társa meg kirabolta, Pár hónappal később megismételték az akciót. A férfit letartóztatta a bíróság.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Letartóztatták az M1-esen portyázó trükkös tolvajok egyik tagját. A férfi tettestársként kicsalta autójukból a sértetteket, társa pedig meglopta az autótulajdonosokat.

Dr. Zsirai Veronika, a megyei ügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nal elmondta, hogy a Tatai Járási Ügyészség azért tett indítványt a járásbíróságon a férfi letartóztatására, mert a gyanúsított magyarországi tartózkodási hellyel nem rendelkezik és elfogatóparancs alapján sikerült megtalálni, így vele szemben megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne.

A Tatai Járásbíróság nyomozási bírája április 18-án az ügyészi indítványban meghatározott letartóztatási ok miatt egy hónap időtartamra, május 18-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A gyanúsított 2018 júniusában a kora reggeli órákban az M1-es autópálya mellett, Tata térségében található parkolóban a tehergépkocsiban alvó sértettet felébresztette, majd a gépjármű hátuljához csalta, mindeközben ismeretlen társa a nyitva maradt vezetőfülkéből eltulajdonította a sértett nagy összegű készpénzét.

A sértett észrevette, hogy az ismeretlen férfi behajolt a vezetőfülkébe, ezért kérdőre vonta, azonban a férfi el akart menni a helyszínről, melyet a sértett megpróbált megakadályozni. Ekkor az ismeretlen férfi egy gázsprayt vett elő és azzal – annak érdekében, hogy az eltulajdonított pénzt megtartva a helyszínt elhagyhassa – a sértett szemébe fújt, majd mind a két elkövető gépkocsival elmenekült a helyszínről.

Ezt követően a gyanúsított 2018 októberében a kora reggeli órákban, ugyanabban a parkolóban a személygépkocsiban alvó másik sértettet felébresztette, őt egy kitalált ürüggyel gépkocsijából kicsalta, ezalatt az idő alatt a gyanúsított ismeretlen társa a nyitva maradt gépkocsi anyósüléséről jogtalanul eltulajdonította a sértett kézitáskáját, melyben készpénz, okiratok, és a mobiltelefonja volt. A gyanúsított a rablás bűntettének és a lopás bűntettének is a bűnsegédje volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában