lebukott

2019.04.15. 08:46

Hamis görög papírokkal szerzett jogsit egy férfi Esztergomban

Hamis görög okmányokkal szerzett magyar jogosítványt egy külföldi állampolgárságú férfi Esztergomban, ezért közokirat-hamisításért fog felelni.

Kemma.hu

A baleset a fiatalkorú sofőr miatt történt

Forrás: shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat egy külföldi állampolgárságú férfivel szemben, aki hamis vezetői engedélyét cseréltette le magyar vezetői engedélyre. Az ügyészség indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk, a külföldi állampolgárságú férfi hazájában nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel és Magyarországon orvosi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt. A vádlott Romániában állapodott meg egy ismeretlen személlyel abban, hogy segítségével szerez magyar vezetői engedélyt.

A férfi 2017. július 11-én az Esztergomi Járási Hivatalban kérelmezte a nevére kiállított, az okmányirodán általa átadott görög vezetői engedély cseréjét, ekkor átadott egy hamis egészségügyi alkalmassági véleményt is. A külföldi férfi nem szerzett soha vezetői engedély kiállításához jogosultságot, továbbá egészségügyi alkalmassági vizsgálaton sem vett részt, ezért kérelme alapján a Belügyminisztérium által kiállított magyar honosságú vezetői engedély valótlan adatot tartalmaz.

Nem ez volt az első ilyen eset, a közelmúltban egy külföldi állampolgárságú férfi a könnyebb munkavállalás reményében fizetett ezer eurót egy ismeretlen személynek az érvényes vezetői engedély megszerzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!