traffi

2019.03.24. 13:00

Dorog egyetlen utcájában több mint 200 gyorshajtót fogtak

Véget ért Dorogon az Iskola utcában két héten át tartó közlekedésrendészeti ellenőrzés, amely során 236 gyorshajtóval szemben intézkedtek a helyszínen a rendőrök, számos esetben pedig közigazgatási hatósági és szabálysértési eljárást indítottak.

W. P.

Forrás: police.hu

Cserődi Péter rendőr főhadnagytól megtudtuk, hogy a Dorogi Rendőrkapitányság február 20-án kapott levelet arról, hogy az érintett útszakaszon a közlekedők gyakran figyelmen kívül hagyják az ott található 30-as sebességkorlátozó táblák jelzéseit. Egyúttal kérték tőlük, hogy végezzenek gyakoribb közlekedésrendészeti ellenőrzést, amellyel rábírhatják a járművezetőket a szabályok betartására.

A kérésnek eleget téve két héten keresztül a járőrök rendszeresen ellenőrizték a helyszínt, az eredmények pedig még őket is megdöbbentették. Több mint kétszáz személyt gyorshajtáson kaptak, a sebességtúllépéseken felül pedig egyéb jogsértéseket is rögzítettek.

– Az ellenőrzések során azt tapasztaltuk, hogy a gyakoribb rendőri jelenlét és a számtalan intézkedés sem hozta meg az elvárt jogkövető közlekedési magatartást, valamint a KRESZ-szabályok maradéktalan betartását. Előfordult olyan is, hogy egy állampolgár ugyanazon a napon kétszer is a megengedettnél gyorsabban hajtott – mondta Cserődi Péter.

A kapitányság álláspontja szerint a balesetveszélyes helyzetek elkerülése végett, az iskola és óvoda dolgozói, valamint a gyermekek biztonságának érdekében, indokolt lenne újra forgalomlassító bordákat, vagyis „fekvő rendőrt” kiépíteni az utcában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában