nem jogerős

2019.03.12. 17:30

Összesen 8 évet kapott a 3,7 milliós Rolexet Szomódról ellopó trió

A hármas egy szomódi családi házból lopott el egy 4,7 milliós Rolexet. Első fokon ketten fegyházbüntetést, harmadik társuk börtönbüntetést kapott.

Kemma.hu

A három betörő a rendőrök elől még éppen meg tudott lógni, de azzal nem számoltak, hogy ahol 3,7 milliós Rolex van, ott más is.

Forrás: Shutterstock

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, hogy Tatai Járási Ügyészség folytatólagosan, üzletszerűen, jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatai Járásbírósághoz a hármas ellen, amelynek tagjai behatoltak egy szomódi házba, és onnan egy 3,7 milliós Rolexet loptak el.

A vádiratban a büntetlen előéletű és a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben az ügyészség végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt. Az ügyészség indítványa alapján március 12-én a bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottakat a lopás bűntettében, ezért elsőrendű vádlottat, mint többszörös visszaesőt 3 év 6 hó fegyházbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is kizárta. A bíróság a másodrendű vádlottat 2 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság a harmadrendű vádlottat – aki az előkészítő ülésen lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról és beismerő vallomást tett-, mint többszörös és különös visszaesőt 2 év 6 hó fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárta.

A bíróság kötelezte a vádlottakat arra, hogy a sértettnek fizessenek meg egyetemlegesen 249 ezer forintot kártérítésként az ablak és a riasztó megrongálása miatt.

A tárgyaláson az ügyész 3 napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozata megtételére, majd ezidő alatt az ítéletet mindhárom vádlott vonatkozásában tudomásul vette. Az ítélettel szemben a vádlottak enyhítésért fellebbezést jelentettek be, ezért az ítélet nem jogerős.

A Tatabányai Törvényszék közleményében felidézte: a három vádlott 2018. március 11-re virradó éjjel behatolt egy szomódi családi házba, melyet kifigyeltek, hogy amikor a ház üres, onnan értékeket vigyenek el. A három férfi a kerítésen átmászva bement az udvarra, majd egy ott talált csavarhúzóval az egyikük kifeszített egy bukóra nyitva hagyott ablakot, másikuk pedig letépte a ház faláról a riasztót. Ezután a másodrendű vádlott az ablakon keresztül bement a házba és kinyitotta társainak a teraszajtót. A házban a három vádlott értékek után kezdett kutatni, az elsőrendű vádlott megtalálta a sértett 3 millió 747 ezer 958 forintot érő karóráját, amit magához vett. Eközben rendőrök érkeztek a házhoz, a vádlottak pedig – az órával együtt – elmenekültek a helyszínről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában